29 nov 10

Måndag
Utbildning idag, vi fick fylla i en skattedeklaration och en f-skatt sedel. det var jobbigt och det tog hela dagen att fylla i. Sen så var det en stor rea på hm så jag passade på att fynda lite :)


Lila fleecejacka: 149 kr

Lila kortbyxor: 80 kr

Blå stickad tröja: 99 kr


När jag slutade för dagen så blev det att gå på stan och lämna tillbaks lite saker. Marcus peak mjukisar som skulle vart en julklapp, en tröja från cubus och reklamera en klänning på Gina Tricot då den har gått sönder. Sen så provade jag skor på några ställen också. Sen blev det att gå till banken en sväng och satte in pengar. Sen så blev det att åka hem till ghn och kolla på tv och ta det lugnt resten av kvällen :)

 

/ a von o


28 nov 10

Söndag
Myssöndag idag och första advent :) Då börjar nedräkningen till julen :) Idag så har vi bara tagit det lugnt och slappat, jag och Marcus. Sen på eftermiddagen så började jag och tvätta lite av mina grejer :) Ikväll så blir det att titta på någon film och mysa till :) Här är några grejer som jag funderar på att köpa :)

149 kr

 

199 kr

 

59 kr

249 kr

899 kr

/ a von o


27 nov 10

Fredag 26/11
Sthlm resan idag :) Först så blev det att ta halv 7 bussen in till Örebro och sen 8 bussen in till Stockholm :) när vi kom fram så tog vi tunnelbana till hotellet som låg på Östermalmstorg, Clarion Wellington. Sen så åkte vi först tunnelbana i slussen för att möta Jill och sedan ut till Nacka. Vi åt först lunch på Jills jobb och sedan spelade vi bowling och drack lite. Sedan så blev det att gå till köpcentrumet som låg i närheten och kolla lite :) Jag köpte bara en julklapp till Marcus som han valde ut, en skjorta från MQ :)

Sen så åkte vi tillbaka till hotellet och checkade in. Sen så var vi där ett tag och tog det lugnt. En stund senare så åkte jag till stan och kollade lite i butikerna. Jag hittade en röd skjorta från HM som jag köpte :)

H&M: 349 kr
Sen så åkte jag tillbaka till hotellet och vi käkade kvällsbuffe där. Sen så blev det att fixa sig inför kvällen. Senare så kom Patrik till hotellet och grabbarna satt och drack. Sen så drog vi till The bishops arms och satt där hela kvällen :) Vid 1 så drog jag och Marcus till hotellet. Här är några bilder:

Sander :)

Sander och Patrik :)

Älskling :)

Min fina älskling <3

Jag :)

En väldigt glad Amber :)
Lördag 27/11
Grymt trötta på morgonen då vi sov bara 6 timmar ungefär. Sen vid 8 så gick vi ner och åt frukost. När vi var klara så gick vi upp och sov igen. Sander kom förbi vid 9 och skulle med hem. Vid 11 så gick alla upp och började packa & fixa sig. Kl 12 så var det utcheckning. Sen så blev det att åka till centralen och vänta tills tåget skulle gå. När vi kom framtill Örebro så gicl vi till pressbyrån och fikade lite medans vi väntade på bussen. När vi kom till ghn så började vi julpynta. Satte upp våran plast julgran och dekorerade den. Såhär blev resultatet:

Vår fina gran :)

Marcus och granen :)

Jag och granen :)
Och sen så satte vi upp en adventsjulstake :) Sen så blev det att tvätta, 6 maskiner blev det hehe :P Under tvätt tiden så åt jag, Marcus och Sander pizza. Det var gott, men jag orkade inte så mkt :P Ikväll så blir det att kolla på Iron man och ta det lugnt :)

/ a von o

25 nov 10

Torsdag 4/11
Fjärde dagen på utbildningen idag och dagen handlade om kreativitet :) Vi fick göra en uppgift, vi skulle göra eller ta en produkt och sen marknadsföra den på 20 min. Det är riktigt roligt :)

När vi slutat så gick jag till tatueringsstudion vart stardust låg förut och fråga priser. Jag vill göra 3 tatueringar och där skulle alla kosta tillsammans 3250 kr. Jag ska göra två till fjärilar på den vänstra underarmen, den skulle kosta 750 kr. Sen ska jag göra ett kina tecken för Nisse (Min tjockis katt) på den vänstra vristen, den skulle kosta 500 kr. Den sista är en text som jag ska göra från axel ut på armen i thailändska. You don't have to do it right, you have to get it going. Den skulle dock kosta upp till 2000 kr.

Sen så gick jag runt på stan lite och kollade och jag köpte ett par dra-in-shorts för 100 kr på Lindex. Sen så gick jag ner till bussen och åkte hem till ghn. Direkt när jag kom hem så blev det att börja tvätta. Medans jag tvättar så kollade jag in Lanvins kollektion från H&M den 23 november och hittade två snygga klänningar :)

Vilken är snyggast? :)

Ikväll så blir det att äta tacos och ta det lugnt framför tvn och kolla på någon film :)

Fredag 5/11
Jobb idag på Gina på stan 11-18.30 :) Sen så blev det att gå hem till lägenheten, fixa sig och sedan dra vidare hem till Isa på förfest. :) Så så drog Jag, Natta, Anna, Isa, Isa, Rebecca och Cicci till Strömpis :) Sen så åkte vi hem med Sander till ghn. Här är lite bilder från kvällen:

Isabelle och Jag :)

Lördag 6/11
Lite fix och mys på dagen. Och sen så blev det att börja fixa sig för jag skulle på Björn Rosenström i Fstad med Emelie, Jennie och Malin. Sen så följde Jennies kompisar Johanna, Malin och Helena med ut också. Vi hade jättekul, men det blev för mkt av det goda. Haha, blev så himla full :P Sen så var golvet så himla halt så jag ramlade och slog i knät :/ Men här är lite bilder från kvällen:

Snygga Emelie :)

Snygga Johanna :)

Johanna och Malin :)

Mina snyggingar Emelie och Jennie :)



Jennie och Jag :)

Jag och Johanna :)

Jag och Malin :)

Malin och Jennie :)

Malin och Jag :)

Söndag 7/11
Sjukt bakis så ja låg i sängen hela dagen. Usch fy fan vad dåligt jag mådde! :(

Måndag 8/11
Utbildningen idag. Och vi talade om marknaden och analys av den. Väldigt hjälpsamt faktiskt. Sen så blev det att gå runt på stan lite och träffade Amanda, Evelina, Fia och Jessica. Sen så var Marcus och tränade i Örebro, så vi åkte hem med han :) Sen så blev det att ta det lugnt framför tvn och sen sova :)

Tisdag 9/11
Idag talade vi om affärsidéer och visioner för vårat företag :) Det var vädigt nyttigt att göra det :) Bra också, att man får bra hjälp av forma sin affärsidé och så. Efter utbildningen så gick jag på stan lite, hade tid på jourmottagningen och sedan var jag tvungen att vänta i 50 min på en bussen, tills jag ringde länstrafiken och dom sa att alla bussar var inställda. Jag tänkte ju inte gå ca 3 km till lägenheten, så jag tog taxi som tyvärr kostade 90 kr :/ Sen så blev det att kolla lite tv och sen sova :)

Onsdag 10/11
Idag talade vi mycket service och sedan hade mingelträning. Det var kul, annorlunda och vi fick öva på våran "hisspresentation". En kort presentation om vad vi gör som är så lång som att åka hiss tills den ena ska gå ur. Sen så gick jag till knuffen och förnyade mitt ppiller recept och sedan gick på stan lite, köpte en julklapp till Marcus och sen åkte hem till ghn. Jag och Marcus kollade på Trollkarlens lärljuge och den var bra, dåligt ljud i filmen bara :/

Torsdag 11/11
Utbildning idag. Det kom en föreläsare och berättade om nystartade företag. Hon som föreläste hade haft ett tv program där dom åkte ut till företag som gick dåligt och hjälpte dom :) Sen så blev det att åka hem till ghn och ta det lugnt resten av kvällen :)

Fredag 12/11
Idag blev det att gå till startcentrum och skriva på affärsplanen. De var jobbigt, men det gick bra. Sen så kom en förläsare och talade om sociala medier, dvs facebook och twitter och hur det hjälper nyföretagare :) Sen så blev det att gå till bussen och åka hem till ghn. När jag kom hem så lagade jag mat och sedan började fixa mig för kvällen då jag skulle få fint besök :) Vi blev ett jättestort gäng och hade jättekul hos mig och Marcus. Sen så gick vi till studentpuben, men det var inte så roligt där :/ Här är lite bilder:



Cicci, Natta och Johan :)

Saga och Emelie :)

Fia, Evelina och Jessica :)

Lördag 13/11
En sväng in till Örebro idag. Marcus och Åsa handlade julpynt och sen så bytte jag en klänning :) Sen så blev det att äta uppe i hfs och sedan åka till loka och jobba 17-24. Jag hade ett sällskap på 25 gäster, det var stressigt men det gick bra :)

Söndag 14/11
Min födelsedag idag! :) Det blev att åka till ica och köpa lite saker till smörgåstårta och efterrätt. Sen så postade jag 2 paket och hämtade ut mitt paket från hm :) Idag blir det att tvätta och sedan äta smörgåstårta och fika :) Det har kommit ut en lila negligé på gina som jag ska köpa, den kostar bara 149 kr! :) Det som jag fick i present var pengar, kilklackar, två klänningar, rosor, nagellack och en mugg :)

 

Måndag 15/11

Utbildning idag. Det kommer handla om bokföring hela veckan. Så idag var det mycket genomgång om företagsformer, moms, kredit, debet och så vidare. Det blev mycket information om ekonomi. Sen efter kursen så blev det att gå till gina på träffpunkt, hämta mitt schema över jul och skriva kontrakt. Jag har fått 19 tider i jul!!!! :D Sen så träffade jag Emelie och Ida och vi åkte ut till Partaj och sedan marieberg. Och jag fick en väska av Emele och Johan i födelsedagspresent. Jättesnälla och den är skitsnygg!

Gina Tricot: 199 kr

Sen så blev det att äta tacos hos Johan och sedan kolla på lite på filmen R.E.D igen. Sen vid halv 11 så blev det att gå och lägga sig :)

 

Tisdag 16/11

Bokföring idag igen. Idag höll vi typ bara med debet och kredit. Och vi fick ett övningshäfte med typ över 50 st debet-kredit. När kursen var slut så gick jag upp till Jessica, medans väntade att fia skulle komma upp till stan. Sen så fick fia och jag runt lite och jag fick den lila negligén av Fia i födelsedagspresent :D Sen så åt Fia lite på Java och jag tog en hallon smoothie :) Sen hade jag tid hos jourmottagningen, så Fia följde med mig. Problemet tänker jag inte nämna, men jag fick recept utskrivet. Sedan så blev det att gå till lägenheten och kolla på American Pie, the wedding.

 

Onsdag 17/11

Bokföring idag igen. Det blev att fortsätta att göra debet och kredit övningarna. Hann klart med hela häftet innan vi slutade, jätteskönt :) Det blev att gå hem till tidigare och ta kvart i 3 bussen till ghn. När jag kom hem så kom mormor förbi med min dräkt, och den var för stor i klänningen, så mormor tog hem den och skulle sy in den. Sen så gick Jag och Marcus till ica först, jag postade HM paketet och han köpte present till Tobbe som fyller år idag :) Sen så gick vi hem till Tobbe och blev bjudna på smörgåstårta och marängtårta typ :) Båda var jättegoda! :) Sen så gick vi hem till Marcus för killarna skulle spela lite motion på PS3. Jag och Anna kollade efter en dräkt till henne, och tillslut så bestämde vi vad hon skulle vara, Catwoman :) På kvällen sen så körde vi "med andra ord" 4 ggr.

 

1:a gången: Jag och Marcus & Tobbe och Anna. Resultat: Tobbe och Anna vann!

2:a gången: Jag och Anna & Tobbe och Marcus. Resultat: Jag och Anna vann!

3:e gången: Jag och Tobbe & Marcus och Anna. Resultat: Jag och Tobbe vann!

4:e gången: Jag och Anna & Tobbe och Marcus. resultat: Jag och Anna vann!

Sen så blev det att gå och lägga sig, då klockan var så mycket :)

 

Torsdag 18/11

Idag blev det att bokföra in uppgiften vi gjorde igår i ett datorprogram, Visma. Det var mycket enkelt när man hade lärt sig hur man gjorde :) Sen efter kursen så blev det att åka til lgn, lämna datorn och sen åka till Bik Bok för den var 50 % på hela butiken. Men den klänningen som jag ville ha var slut :(Sen så blev det att åka hem till ghn. Och ikväll blir det att titta på ett nytt avsnitt av Vampire Diaries, säsong och locka mitt löshår :)

 

Fredag 19/11

Utbildning på dagen till kl 12. Sen så blev det att äta lunch med Jessica på Saigon :) Sen så blev det att gå runt på stan lite. Vid halv 4 typ så kom Marcus till stan och vi gick upp till Jessica för han skulle låna duschen. Sen så gick vi runt på stan lite och jag växlade pengarna som jag hade fått av mamma :) Sen innan kl 5 så gick jag och Marcus till bion för vi skulle kolla på Harry Potter, dödsrelikerna del 1 :) Den var bra, men del 2 kommer att vara ännu bättre och mycket ös. Sen så åkte vi hem med Sander till ghn :) När vi kom hem så blev det att titta på film och ta det lugnt resten av kvällen :)

 

Lördag 20/11

Dagen för festen är här! :) Det blev att fixa musik till iPoden på morgonen, packa alla grejer och sedan åka upp till hfs. För så skulle jag hem till mormor och äta mat och lämna min morbrors fästmös present, sen så åkte vi till örjansgården och började fixa. Sen så blev det att åka hem till Evelina och börja fixa oss :) När alla var klara så åkte vi till örjansgården och började förfesta :) Sen under kvällen så började folket att komma. Här är lite bilder:

Piraten Amber

Arrgh

Saga, Fia, Amanda, Lina, Linn och Jag :)

Saga, Elin, Mandy, Lina, Fia, Linn och Jag :)

Snyggaste bilden :)

Amanda och älskling :)

Älskling och jag <3

Söndag 21/11

Åka upp och städa efter festen på dagen :) Det var inte mycket alls att städa, men det var en som hade spytt. FY FAN VAD ÄCKLIGT! Alla försökte ta bort det, men vi spydde nästan när vi försökte :/ Men Evelina var bäst och tog bort det efter jag kastat rengöringsmedel på spyan, haha :P Sen så blev det att åka hem till ghn och äta god mat och mysa hela dagen med älskling :) Jag har förresten hittat en klänning på Gina Tricot som jag ska köpa :)

299 kr

Måndag 22/11

Utbildning idag. Vi talade mycket om marknaden och vad vi ska göra för att synas och sticka ut :) Sen när vi slutade så gick jag in på scorett och hitta ett par klackar som jag ville ha :) Jag använder ju alltid annars kilklackar, men dom här var vanliga klackar och sköna och lätta att gå i också, nyårsskorna kanske! :)

699 kr

Sen så blev det att gå till bussen och åka hem till ghn. När jag kom hem så blev det att gå hem till Marcus föräldrar och äta mat :) Sen efter vi ätit så gick vi hem igen och kollade hotell i Sthlm. Jag, Marcus och Sander(och kanske nån av mina tjejkompisar) ska äka till sthlm på fredag och sova kvar och sen shoppa och gå ut på kvällen, skojsigt och mysigt :)

 

Tisdag 23/11

Idag släpptes Lanvin kollektionen! Jag hade planerat att jag skulle sitta på donkan och vara redo att beställa mina två läppstift kl 8. Men det trådlösa på donkan funkade inte, så kl 08.05 så sprang jag hem till jessica, satte på datorn och gick in på hm:s hemsida. Klockan var nu 08.10. Det var så himla mycket folk på hemsidan, så jag kom inte in!! Så jag ringde istället, stod i kö i ca 10 min, men jag fick min älskade läppstift! :) Men dom kommer inte komma förrens vecka 50 :/ Dessa färger köpte jag:

Rosa & Plommon: 99 kr/st


Idag på utbildningen så talade vi mycket om konkurrensmedel, de fyra p:na: pris, produkt, plats och påverkan. Men det finns även ett femte p, personal. Sen efter utbildningen så blir det att gå till banken och sätta in pengar, sen gå runt på stan lite och roa sig. Ska ju ta 5 bussen hem.

Sen ikväll så ska jag boka hotell, buss och tåg till resan nu i helgen :) Gud vad jag längtar! :) Det ska bli så roligt att åka iväg och va på något annat ställe än Ghn och Örebro :) Rummet, buss till sthlm och tåg hem till Örebro blev att kosta 950 kr/pers, riktigt billigt tyckte jag :)


Onsdag 24/11

Idag så fick vi besök från Skatteverket och dom berättade mycket om deklarationer och så. Mycket bra info fick vi :) Ikväll så blir det att gå på stan lite och sedan hem till lägenheten och fixa sig inför kvällen :) Jag och Fia ska på vip invigningen av Träffpunkt och sedan efterfest på Ritz. Och jag och fia har förtur i kö och gratis inträde, nice! :)

 

Torsdag 25/11

Det värsta med invigningen igår vara att Fia och jag fick stå i kö i ca 50 min ute i kylan igår :/ Men jag köpte iallafall en klänning från gina, en tröja från cubus och en stickad kofta från Gina :) Sen så blev det att lämna sakerna hos jessica och sedan gå till Ritz. Vi behövde inte stå i kö och det var skönt :) Men jag hade inte så roligt, var inte taggad över att gå ut. Så jag drog hem vid 12 och sov, bra skönt :)

Även fast jag bara drack typ nått glas vin och en cider så är jag bakis idag, usch fy fan! Jag hatar det! Så det kommer bli lunch på saigon, det behöver jag!!! Sen så blir det att gå från utbildningen en halvtimme tidigare, så jag kan hinna med kvart i tre bussen till ghn. För jag behöver tvätta idag, så jag hoppas det finns tvätt tid :) Sen så blir det att packa inför stockholm till helgen, längtar :) Tittade även på Vampire Diaries ikväll, jävlar vad spännade det är!! Jag får abstinens efter varje avsnitt till det nästa, hehe :P

/ a von o


3 nov 10

Måndag
Första dagen på starta eget utbildningen :) Det gick bra och vi gjorde typ lära känna övningar hela dagen. Det är väldigt varierande med folk som är där :) Sen efter så blev det att gå runt lite på stan och sedan åka hem till ghn och ta det lugnt resten av kvällen :)

Tisdag
Andra dagen på utbildningen och vi talade då mycket hur vi är som entreprenörer. Vilka våra egenskaper är och vad vi har som gör oss till bra företagare :) Sen så blev det att jobba på gina 15-19. Emelie och Jennie var på Marieberg, så det blev att åka hem till ghn med dom. :) Jennie skulle till fstad, så jag följde med emelie som sällskap :) Sen så blev det att gå och lägga sig på en gång :)

Onsdag
Tredje dagen på utbildningen och nu kan jag alla namn i stort sett :) Vi talade om mentorskap och nätverksbyggande :) Efter utbildningen så åkte jag och jessica ut till ikea och handlade lite. Jag köpte galgar och en flasköppnare :) Sen så åkte vi hem till ghn. Amanda och Evelina kom och vi började skicka ut inbjudningar och planera inför fester :) Vi ska iallafall ha en viphörna, hehe :) Så det är 15 personer, inkl mig, Amanda, Evelina, Jessica och Sofia :) Nu blir det att ta deet lugnt och sen somna tidigt :)

/ a von o

RSS 2.0